Over mij

Uitvaartbegeleider: dat heeft mij altijd al een mooi beroep geleken. Ik heb de kunst helaas ook best vaak af kunnen kijken. Bij het overlijden van mijn man, schoonouders, vriendin en ouders zag ik hoe belangrijk het is om een uitvaartbegeleider die alle wensen serieus neemt. Iemand die alle tijd neemt om het afscheid zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. Van die ervaring heb ik nu mijn vak gemaakt.

Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd bij Gaandeweg in Twello en veelĀ  geleerd bij mijn leerplek bij Haandrikman Uitvaarverzorging in Norg. Ik ontdekte dat er voor uitvaarten veel geschreven en ongeschreven regels gelden en dat uitvaartverzekeraars daar nog een schepje bovenop doen. Ik vind het een prachtige uitdaging om altijd te zoeken naar mogelijkheden en een afscheid zo persoonlijk en warm mogelijk te maken.

Ik ontmoet nabestaanden vaak in diep verdriet, in een hele moeilijke periode. Ik beland midden in hun rouw en dat maakt ons contact meteen al heel bijzonder. Ik kom vrijwel dagelijks langs en maak de eerste dagen van verdriet, chaos en verwarring mee. Dan ga ik aan. Ik wil helpen en doe er alles aan om ervoor te zorgen dat mijn bijdrage ontzettend waardevol is.

Nabestaanden vinden in mij betrokkenheid en steun, op mijn eigen, rustige en nuchtere manier. Ik merk dat mensen zich bij mij op hun gemak voelen, zich gemakkelijk uiten en niet aarzelen om mij te bellen of een WhatsApp te sturen met vragen. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Ik sta tijdens het hele proces altijd voor u klaar.

Ik voel mij een gezegend mens dat ik vanuit mijn vak mensen bij kan staan in de moeilijkste tijd van hun leven. Dat doe ik met volle aandacht en warmte.